Arcydzieła w słoikach, czyli wykłady i warsztaty o kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody, konsultacje barbera i wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego czeka na Warszawiaków podczas święta Placu Bankowego 1.
Plac Bankowy 1 to odrestaurowany, rozbudowany i zmodernizowany zabytkowy budynek, który od kilku lat jest modnym miejscem spotkań. Na jego dziedzińcu 7 września odbędzie się „Święto kuchni i designu”, wydarzenie, które ma umilić Warszawiakom powrót z wakacji
i zbliżające się zakończenie lata.
Święto kuchni
Najważniejszym punktem programu święta jest otwarty wykład dr. Rafiego Fishera, eksperta marynowania i kiszenia według tradycyjnych międzynarodowych receptur, który rozpocznie się o godzinie 13:00. Dr Fisher opowie o właściwościach marynat i ich ciekawych smakach. Teoria to jednak za mało, dlatego godzinę później poprowadzi warsztaty kreatywnego kiszenia różnych, często zaskakujących warzyw i owoców (bilety wstępu na warsztaty dostępne pod linkiem http://bit.ly/WarsztatyKiszeniaDrFisher).